SSP

Hvad er SSP?

SSP er en forkortelse for:

- Skole

- Socialforvaltning

- Politi

SSP er et netværk, der arbejder sammen i Lejre Kommune med det formål, at du som barn eller ung  bevarer retten til at leve et godt barndoms- og ungdomsliv med et smil på læben.  Sagt på en anden måde arbejder SSP med at motivere dig til at fravælge kriminalitet eller alkohol- og stofmisbrug.

Det er dit liv?

Med det mener vi, at det kun er op til dig selv at vælge, hvordan dit liv skal leves. Det er ikke op til andre.  Der er mange valg i livet, og du skal være klar til at kunne håndtere de konsekvenser, der følger med ethvert valg.  Uanset hvilket valg du træffer, kan du altid tage en anonym snak med SSP-konsulenterne for at finde frem til, hvad dit valg vil betyde for dig og din fremtid.

Alkohol og stoffer

Har du behov for at tale om et reelt eller begyndende alkohol- eller stofmisbrug er SSP-konsulenterne klar til at fortælle dig om, hvad et misbrug betyder. Vi kan også fortælle dig, dine forældre eller din klasse om, hvorfor fælles alkohol/fest aftaler er vigtige. Mange unge kommer galt afsted netop under påvirkning af alkohol – derfor tager vi gerne en dialog med jer omkring netop dette emne.

Har du nogle mål eller drømme?
Selvfølgelig har du det. Det har du både som barn, ung og voksen. Alt for ofte går vi bare rundt med disse mål eller drømme inde i os selv. Hvad ville der egentlig ske, hvis du begyndte at gå målrettet efter dine drømme?
Ville det gøre ondt, eller ville det være en god fornemmelse af rykke frem mod dine mål?  Har du nogle drømme, som du går og tænker på at realisere – ja, så kan du også tage kontakt til SSP. Vi kan hjælpe dig med at finde de ressourcer frem, som kan hjælpe dig et stort skridt i den rigtige retning, så du nærmer dig dine mål eller drømme i livet.

Nogle unge har drømt om -
• at komme af med nogle daglige problemer med far eller mor.
• at pjække mindre fra skolen og forbedre sine karakterer.
• at smide tanker om cutting eller selvmord bort.
• at komme i bedre form.
• at undgå mobning.

SSP kan bruges til mange ting

• At informere dig omkring sikker chat på nettet og digital dannelse herunder med problematikker omkring deling af billeder på nettet mm.

• At rådgive dig og din familie for at sikre det bedste familie-, fritids og skoleliv.

• At minimere årsagen til cutting eller selvmords- tanker.

• At undgå mobning og erstatte den med fokus på optimal trivsel.

Mange unge har realiseret deres drømme efter nogle samtaler med SSP – Hvad med dig? Vi mener, at det er vigtigt at sætte ord på dine tanker – dermed er du på rette vej til at rydde forhindringer af banen for at komme sikkert frem i dit liv.

Er du bekymret for din ven eller veninde

Så er vi stolte af dig. Vi mener nemlig, at det er super flot at kunne bekymre sig – dermed er man netop den gode ven, kæreste, kammerat eller veninde.

Kender du én, der –

• har problemer og brug for at snakke?
• har rodet sig ud i noget, som ikke er så godt?
• har været udsat for vold eller trusler?
• har behov for en god snak?

Så vil det være en super ide at henvise den, du kender, til en af os SSP-konsulenter. Vi vil med glæde gøre en forskel. Husk på, at når du henvender dig til SSP, bestemmer du selv, om du vil være anonym.  Det vigtigste er at gøre noget – det værste, du kan gøre, er ikke at gøre noget.

SSP-konsulenterne er til både sms og opkald!
Du er velkommen til stort set døgnet rundt at tage kontakt til en af SSP-konsulenterne i Lejre Kommune:

• SSP-konsulent Lars Madsen på         tlf.  2016 6870

Lars_Madsen_web

• SSP-konsulent Peter Busk på            tlf.  2280  7597

Peter_web

SSP/Misbrugskonsulent:
Lejre Kommune har også en SSP/misbrugskonsulent Peter Baloo Laurents:, tlf. 21 55 26 84, som du kan kontakte i forhold til misbrugsproblematikker.

Vi glæder os til at møde dig, der hvor du er.

logo usk-white
Lejre ungdomsskole