SSP i Lejre

Hvad er SSP?

SSP er en forkortelse for -

  • Skole
  • Socialforvaltning
  • Politi

SSP er et netværk, der arbejder sammen i Lejre Kommune med det formål, at du som barn eller ung  bevarer retten til at leve et godt barndoms- og ungdomsliv med et smil på læben.  Sagt på en anden måde arbejder SSP med at motivere dig til at fravælge kriminalitet eller alkohol- og stofmisbrug. 

Det er dit liv?
Med det mener vi, at det kun er op til dig selv at vælge, hvordan dit liv skal leves. Det er ikke op til andre.  Der er mange valg i livet, og du skal være klar til at kunne håndtere de konsekvenser, der følger med ethvert valg.  Uanset hvilket valg du træffer, kan du altid tage en anonym snak med SSP-konsulenterne for at finde frem til, hvad dit valg vil betyde for dig og din fremtid.  

Hash eller brunkager?
Her har du igen et valg. Hashen eller brunkagen – dit valg. Mange mener, at hash ikke er farligt eller vanedannende. De fleste narkomaner har altid fortalt en anden historie – nemlig at det var lettere at nedtrappe et heroinmisbrug, men at det at smide hashen bort var det største problem…. Men du ved vel bedre end de stakkels hardcore narkomaner? Har du behov for at tale om et reelt eller begyndende stofmisbrug er SSP-konsulenterne klar til at fortælle dig om, hvad et misbrug betyder. En viden vi også gerne deler med dine forældre, men kun hvis du selv ønsker dem indblandet.   Vi kan også fortælle dig eller din klasse om alle de andre stoffer, som findes rundt omkring blandt dem, som sælger stoffer – derfor skal du også være klar over, at hvis du vælger at begynde et stofmisbrug med hash, vil du blive tilbudt et væld af andre stoffer. Det er kun dit valg. 

Har du nogle mål eller drømme?
Selvfølgelig har du det. Det har du både som barn, ung og voksen. Alt for ofte går vi bare rundt med disse mål eller drømme inde i os selv. Hvad ville der egentlig ske, hvis du begyndte at gå målrettet efter dine drømme? 
Ville det gøre ondt, eller ville det være en god fornemmelse af rykke frem mod dine mål?  Har du nogle drømme, som du går og tænker på at realisere – ja, så kan du også tage kontakt til SSP. Vi kan hjælpe dig med at finde de ressourcer frem, som kan hjælpe dig et stort skridt i den rigtige retning, så du nærmer dig dine mål eller drømme i livet. 

Nogle unge har drømt om -
• at komme af med nogle daglige problemer med far eller mor.
• at pjække mindre fra skolen og forbedre sine karakterer. 
• at smide tanker om cutting eller selvmord bort.   
• at komme i bedre form.
• at undgå mobning.
Mange unge har realiseret deres drømme efter nogle samtaler med SSP – Hvad med dig? Vi mener, at det er vigtigt at sætte ord på dine tanker – dermed er du på rette vej til at rydde forhindringer af banen for at komme sikkert frem i dit liv.  

Er du bekymret for din ven eller veninde?
Så er vi stolte af dig. Vi mener nemlig, at det er super flot at kunne bekymre sig – dermed er man netop den gode ven, kæreste, kammerat eller veninde. 

Kender du én, der –
• har problemer og brug for at snakke?
• har rodet sig ud i noget, som ikke er så godt?
• har været udsat for vold eller trusler?
• har behov for en god snak?
Så vil det være en super ide at henvise den, du kender, til en af os SSP-konsulenter. Vi vil med glæde gøre en forskel. Husk på, at når du henvender dig til SSP, bestemmer du selv, om du vil være anonym.  Det vigtigste er at gøre noget – det værste, du kan gøre, er ikke at gøre noget. 

SSP-konsulenterne er til både sms og opkald!
Du er velkommen til stort set døgnet rundt at tage kontakt til en af SSP-konsulenterne i Lejre Kommune – 

• SSP-konsulent Lars Madsen på         tlf.  2016 6870

• SSP-konsulent Peter Busk på            tlf.  2280  7597 

Vi glæder os til at møde dig, der hvor du er.